foto klein A

40 jaar geleden werd ik gegrepen door het werken en verwerken van kraaltjes en heb ik mijzelf door het volgen van cursussen allerlei technieken eigen gemaakt.

Hierna heb ik jaren op oude ambachtenmarkten gestaan met zelf gebreide kralen- en klederdrachttassen en beursjes.

Ook heb ik cursussen verzorgd in buurthuizen.


Begin 1990 kreeg ik de kans mijn eigen hobbyzaak te beginnen, in Bergen NH, en die heb ik met twee handen aangegrepen. Met heel veel plezier heb ik velen, misschien u ook wel, enthousiast gekregen om kaarten en/of andere creaties met kralen te gaan maken. Na bijna 20 jaar heb ik op 1 november 2009, mede wegens de gezondheid van mijn man Ben, besloten om de deuren van mijn winkel definitief te sluiten. Het besluit is toen ook genomen om een gedeelte van het assortiment uit de winkel te gaan verkopen via een nieuw op te starten webwinkel.

In 2000 is het eerste Doeboekje van mijn hand verschenen. In totaal heb ik 39 titels, voornamelijk Hobbytoppers, achter mijn naam staan. De Hobbytoppers worden niet meer gemaakt. Maar hiervoor in de plaats zijn de nieuwe hobbyboeken onder de naam "Hand made Divas" verschenen. De uitgeverij heeft aan mij gevraagd of ik ook aan deze serie mee wil werken en op 1 maart 2013 is mijn eerste boek uit deze nieuwe serie met als titel "Compleet met kralen" verschenen. Dit was dan al weer mijn 38e titel en ik ben nu al druk bezig met de voorbereiding van mijn volgende boek. Mijn nieuwste boek is een jubileum boek omdat dit mijn 40e boek zal zijn. Dit is toch een aantal waar ik wel een beetje trots op ben.    Ik ben de kopers van mijn boeken, die dit mede door de vele blijken van waardering mogeliijk hebben gemaakt, heel dankbaar hiervoor.

Dit boek verscheen, onder de titel "De mooiste kaarten maak je zelf", rond 1 maart 2014.

Vanaf augustus 2014 ben ik mijn eigen lijn kaarten gaan uitgeven onder de naam Anneke Radsma Specials kortweg ARS pakketten. Dit zijn pakketjes voor 1 kaart welke door mij is ontworpen. De eerste 12 series zijn met veel enthousiasme ontvangen. De 13e serie en tevens ook de laatste serie van mijn hand is in augustus 2020 verschenen.

Vanaf 1 januari 2021 ben ik gestopt met het ontwerpen van kaarten geborduurd met kraatjes. We verkopen wel nogsteeds de losse materialen welke u voor het maken van kaarten nodig heeft.

Daarnaast ben ik me weer meer gaan toeleggen op het werken met Stenboden kralen. Dit is een techniek welke ik ook in het verleden lange tijd heb beoefend.  

Anneke Radsma – Rietveld

Eigenaresse

Ons assortiment